Op deze pagina melden we berichten die voor u als klant wellicht interessant zijn.

Je bent gehacked!

Ik ben een hacker, en ik heb toegang weten te krijgen tot je besturingssysteem. Ik heb ook volledige toegang tot je account. Ik hou je nu al een paar maanden in de gaten. Je computer is namelijk geonfecteerd met malware via een pornosite die je hebt bezocht. Als je dit onbekend is, zal ik het uitleggen. Het Trojan Virus geeft

DHL douane inklarings team

Mail van DHL douane-inklarings team. Wij sturen u dit bericht om u te laten weten dat het artikel dat u besteld heeft bij ons is binnengekomen. We hebben echter gemerkt dat de verzender niet de vereiste belastingen en heffingen heeft voldaan. Als gevolg daarvan wordt het pakket momenteel bewaard door het DHL douane-inklarings team.

Komt dit bericht wel echt van KVK

Momenteel gaan er valse e-mails en sms-berichten rond van oplichters die zich voordoen als KVK, zogenoemde phishing. Wanneer je op de link in de mail of sms klikt, moet je gegevens invullen.

Poging E-mail te hacken

Ontvangt u onderstaande mail dan hoeft u NIETS te doen! Het betreft een poging om de inlog gegevens van uw e-mail account(s) te achterhalen. Heeft u er wel op geklikt? Neem dan z.s.m. contact met ons op!

Mail EU Business Register

De Fraudehelpdesk meldt dat een onbetrouwbaar advertentiebureau via een e-mail ondernemers een waardeloos advertentie-abonnement probeert aan te smeren. Het gaat om een bericht dat is verstuurd door EU Business Register. Deze partij heeft ook al meerdere ondernemers via de post  benaderd. Net als in de brieven kunnen bedrijven ook via deze e-mail een vermelding in een register krijgen. Dit zou

Boete CJIB

Heeft u een e-mail gekregen van het ‘CJIB’ (Centraal Justitieel Incassobureau)? Betaal deze niet! Er gaat namelijk een phishingmail rond.

Verdachte mail Netflix

U heeft een verdachte e-mail of sms ontvangen die van Netflix zou zijn?

Kerstvakantie

In verband met kerstvakantie zijn wij gesloten  van 23 december 2019 tot en met 3 januari 2020. Wij wensen u allen fijne feestdagen en een voorspoedig nieuw jaar!

Spookfactuur Webregistratie

Het gaat hier om een factuur voor een domeinregistratie. Kosten: 178 euro. De factuur ziet er zo ‘echt’ uit dat u geneigd bent om snel te betalen om ervan af te zijn. Doe dit niet! Een spookfactuur is een rekening die door oplichters wordt gestuurd om geld te ontfutselen van mensen. Zorg dat u er niet intrapt.

Spoedonderhoud

Door een belangrijke update op onze onderliggende infrastructuur zullen we spoedonderhoud doorvoeren in de nacht van donderdag 22 augustus 2019 op vrijdag 23 augustus 2019. Uiteraard zorgen we dat u hier zo min mogelijk hinder van ondervindt.

Ernstige Windows lekken

Er is door Microsoft gewaarschuwd voor twee ernstige Windows-lekken waardoor een aanvaller op afstand kwetsbare systemen zonder enige interactie van de gebruiker kan overnemen.

Vodafone phishingmail

Bent u klant bij Vodafone? Let dan goed op! Er wordt momenteel een valse e-mail doorgestuurd over een factuur van de telecomprovider. Bekijk een voorbeeld van de phishingmail onderaan dit bericht.

Vakantie 2019

In verband met vakantie zijn we vanaf 11-06-2019 tot 27-06-2019 afwezig. Gedurende deze periode wordt uw mail niet in behandeling genomen. Uw mail wordt eveneens niet doorgezonden maar na de vakantie behandeld. Voor dringende zaken kunt u terecht op espana@idea-online.nl . Onze collega’s zullen dan zorg dragen voor een correcte afhandeling.

Waarom WordPress en plugins updaten?

Verhoog de beveiliging! Updates van WordPress core, plug-ins en thema’s verhogen de veiligheid door patches te maken voor kwetsbaarheden en aanvallen op uw website. Om het risico te beperken dat uw site op een andere manier wordt gehackt of gecompromitteerd, update!

Spookfactuur Web Registraties Nederland

Enkele van onze klanten hebben weer een spookfactuur van Web Registraties Nederland ontvangen. Het gaat hier om een zogenaamde factuur voor een domeinregistratie. Kosten: 187 euro. De factuur ziet er zo ‘echt’ uit dat men geneigd is om te betalen. Doe dit niet!

Nepmail CJIB

Er zijn op dit moment fraudeurs die door middel van een nepmail proberen u geld afhandig te maken. Vandaag ontvingen we er weer 1 van het CJIB, althans, het lijkt er op. Trap er niet in!

Nieuwe website Finance and Control 4 You

FINANCE & CONTROL 4 YOU is een zelfstandig en ambitieus administratiekantoor en voert (interim) Finance opdrachten uit voor verschillende toonaangevende opdrachtgevers in diverse sectoren.

Met Pasen gesloten

In verband met Goede Vrijdag en Pasen zijn wij op vrijdag 19 april en maandag 22 april 2019 gesloten. Op dinsdag 23 april zijn we weer online!

Storingen

IDEA-ONLINE staat voor transparantie. Daarom worden storingen altijd gemeld via onze website. Ook over de reden van storingen zijn we open. Iedereen mag weten wat er mis is gegaan en waarom dat mis is gegaan. Hieronder leest u of er op dit moment storingen zijn en wat de status ervan is.

Webdesign en hosting voor Esther Nijbroek

Verlies van (verbinding met) jezelf door bijvoorbeeld rouw na overlijden, een burn-out of ziekteproces geeft vaak klachten en worstelingen. Elk verlies kent zijn eigen verdriet en heeft zijn eigen rouwproces. Esther Nijbroek helpt u daarbij.

Phishing Mail ING

Er zijn op dit moment fraudeurs actief die u wellicht benaderen via zo genaamde phishing mails. De fraudeurs vragen u om uw inloggegevens voor internetbankieren en uw mobiele nummer. Ook zijn er weer e-mails in omloop om apps te downloaden.

WordPress en plugins updaten

Updates van WordPress, plugins en thema’s verhogen vaak de veiligheid door patches aan te brengen om kwetsbaarheden te beveiligen. Om het risico te beperken dat uw site op een of andere manier wordt gehackt of gecompromitteerd, zijn updates NOODZAKELIJK. Wanneer een expert spreekt over WordPress beveiliging, is een van de eerste dingen die ze noemen het installeren van updates.

Meertalige website Selfstorage Bocholt

In het Selfstorage centrum in Bocholt vindt u opslagruimtes van 1.5 m² tot 20 m² voor alles wat u te veel is geworden. Of het nu om meubelopslag op korte termijn gaat of om opslag van uw administratie – huur simpelweg goedkope opslagruimte zonder een lang contract.

Google Chrome lek

Google roept gebruikers van de webbrowser Chrome op om zo snel mogelijk een update uit te voeren. Er is een beveiligingslek ontdekt, dat actief gebruikt wordt om aanvallen uit te voeren op de browser van gebruikers.

KPN mail betaalachterstand

Mail van KPN met een melding van een betaalachterstand. Nergens op klikken, gewoon verwijderen. Toch ergens op geklikt?

Update DNS – 28 januari

Domeinnaam-servers moeten op korte termijn (uiterlijk 1 februari 2019) voldoen aan bepaalde standaarden. Om ervoor te zorgen dat uw domeinen via onze servers correct blijven functioneren moeten ook wij a.s. maandag 28 januari 2019 spoedonderhoud uitvoeren aan onze nameservers.

Peters Olie

En we verwelkomen weer een nieuwe klant. Maak kennis met de producten van Peters Olie. De research en ervaring in de professionele motorsporten vormt de basis voor onze kwaliteitsproducten. De Peters producten worden dan ook voortdurend getest in het veld onder de meest zware omstandigheden. Alleen het beste is voor Peters Olie goed genoeg.

Verleng uw bankpas maar niet op deze manier

En weer een phishing poging. Een mail die LIJKT van de RABO afkomstig te zijn maar is het niet. Nergens op klikken, gewoon verwijderen. Heeft u al wel op de links in de mail geklikt dan kunt u het beste z.s.m. contact opnemen met uw bank.

Kerstvakantie

Van 24 december 2018 tot en met 2 januari 2019 zijn wij gesloten. Mail zal in deze periode niet worden gelezen. Voor spoedeisende zaken kunt u mailen naar eibergen@idea-online.nl. Wij wensen u allen fijne kerstdagen en een voorspoedig 2019!  

Server upgrade

In de nacht van donderdag 22 november op vrijdag 23 november gaan wij een kleine update aan server 1 doen. Dit kan betekenen dat uw website en mail ca. 5 minuten niet bereikbaar zullen zijn. Klanten die op server 0 en server 2 zitten zullen hiervan geen hinder ondervinden.

Phishing mail Linkedin

Phishing is een vorm van internetfraude waarbij u valse e-mails ontvangt die u naar een nagebootste website proberen te lokken. Klik nooit op links in een phishing e-mail.

Is uw wachtwoord bekend?

De inloggegevens van 1,4 miljard e-mailaccounts wereldwijd liggen mogelijk op straat.  De gegevens zijn op een eerder moment buitgemaakt door verschillende hackers. De inloggegevens van honderdduizenden Nederlanders zouden doorzoekbaar worden.

Grillo kiest voor IDEA-ONLINE

GRILLO is specialist in maatwerk uitgevoerd in graniet, marmer, composiet en keramiek. De uitgebreide collectie platen, moderne werkplaats en vakmensen zijn de basis voor een perfect resultaat. 

Phishing-e-mails Apple

Grote groepen mensen op het internet zijn vaak het doel van criminelen die proberen account gegevens te stelen. Ook Apple gebruikers krijgen hier steeds meer mee te maken. Zo krijgen we de laatste tijd meer meldingen van appletips gebruikers over de zogenaamde phishing e-mails.

Overname webdesign

IDEA-ONLINE neemt de webdesign en hosting afdeling over van een all-round reclame bedrijf. Hierdoor zullen we binnen enkele weken een flink aantal nieuwe klanten mogen verwelkomen. 

Update webmail naar Roundcube

Omdat wij onze klanten altijd het beste willen aanbieden zijn we momenteel bezig de servers te upgraden. Dat houdt in: Snellere servers, meer webruimte, betere beveiliging.

European Business Number

Momenteel ontvangen veel ondernemers een brief van European Business Number (EBN), waarin ze worden gevraagd een aantal gegevens te controleren. Wanneer ze het meegestuurde formulier ingevuld en getekend terugsturen, blijkt dat er een contract getekend is.

RABO bank fake incasso

Criminelen ‘vissen’ naar uw persoonlijke gegevens. U ontvangt bijvoorbeeld een mail die afkomstig lijkt te zijn van de Rabobank. De crimineel probeert u dan te verleiden om uw via internet persoonlijke gegevens of beveiligingscodes af te geven. Bijvoorbeeld uw pincode, pasnummer, inlogcode of signeercode. Rabobank vraagt u nooit om deze codes!

Rabobank Bankpas oplichting

Veel klanten ontvangen valse e-mails (phishingmails) over het vervangen van de bankpas. In deze mails wordt gevraagd om een nieuwe bankpas aan te vragen, omdat bijvoorbeeld  de oude pas niet meer veilig zou zijn of niet meer goed zou werken.

Bed and Breakfast Koning te Rijk

Wij mochten de website maken voor  B&B Koning te Rijk. Het prachtige pand ligt op een unieke plek in het buitengebied van Eibergen. De mooiste slaapplek in de regio!

WhatsApp

Berichten en chatdienst WhatsApp heeft de videobelfunctie uitgebreid met de mogelijkheid van groepsbellen.

Waarom een sitemap?

Een sitemap is een pagina met daarop een lijst van alle pagina’s, berichten, fotoseries etc. die op een website te vinden zijn. Er bestaan 2 soorten van een sitemap, één voor bezoekers van uw website en één voor zoekmachines zoals Google en Bing. Maar is een sitemap belangrijk?

Wachtwoord gehacked bij datalek?

Kunt u zien of uw wachtwoord door de grote hacks van de laatste tijd inmiddels al op straat ligt?

Phishing Mail ING

Phishing is het proberen te stelen van beveiligingscodes. Dit gebeurt op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via sms, e-mail en nep websites. Ook vandaag weer een voorbeeld in onze mail (zie onder). Mail deleten, nergens op klikken. Wanneer u dat toch heeft gedaan adviseren wij u contact op te nemen met uw bank.  

Phishingmail Triodos Bank

Momenteel proberen internetcriminelen persoonlijke gegevens te achterhalen via een zogeheten phishingmail. In de mail die van Triodos Bank afkomstig lijkt te zijn (zie hieronder), vragen zij klanten een nieuwe identifier en/of nieuwe wereldpas aan te vragen ter vervanging hun oude.

Spookfactuur Domeinregistratie

Er komen de laatste tijd signalen binnen over facturen (spookfactuur) afkomstig van de bedrijven NL Domein Host en/of Domeinhost Nederland. De facturen zijn zogenaamde ´spookfacturen´ en wij adviseren u deze niet te betalen.

DHL Phishing mail

DHL Phishing mail. Lijkt echt, is echter van fraudeurs. Nergens op klikken, gewoon deleten.

Responsive Webdesign

Surfen op het internet gebeurt steeds meer op tablets of andere mobiele apparaten in plaats van de reguliere desktop computer op laptop. Inmiddels komt meer dan 60% van het bezoek op deze website al van een mobiel apparaat.

De nieuwe Europese privacyregels AVG en uw website

U heeft vast al wel iets gehoord over de Privacywet AVG. Deze wet gaat in op 25 mei a.s. en kan ook voor uw website nogal wat consequenties hebben. De privacywet AVG maakt geen onderscheid tussen een hobby-website of een professionele website. Zoek op Google op AVG en u ziet waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer.

SSL Certificaat

Met de ingang van de Algemene Verordening Gegevensbescherming ( AVG ) bent u als website eigenaar verplicht om te zorgen voor een optimale beveiliging van persoonsgegevens. Wanneer u bijvoorbeeld contact formulieren of mailinggegevens op uw website opslaan dan is een SSL certificaat (HTTPS) verplicht. Ook voor alle webshops is dit verplicht.

Verwerkingsovereenkomst

Partijen • Klant, hierna te noemen: Verwerkingsverantwoordelijke; • IDEA-ONLINE gevestigd aan de Geesinksbrink 5 te Eibergen hierna te noemen: Verwerker. • Klant en IDEA-ONLINE hierna gezamenlijk en individueel te noemen: Partijen respectievelijk Partij.

Wanneer u meer informatie over de mogelijkheden wilt hebben vult u dan ons contactformulier in zodat we met u een vrijblijvende afspraak kunnen maken.