Grote groepen mensen op het internet zijn vaak het doel van criminelen die proberen account gegevens te stelen. Ook Apple gebruikers krijgen hier steeds meer mee te maken. Zo krijgen we de laatste tijd meer meldingen van appletips gebruikers over de zogenaamde phishing e-mails. Dat zijn e-mails die zich voordoen als een officiele e-mail van Apple.

In dergelijk e-mails wordt de ontvanger gevraagd in te loggen op de Apple website omdat er gegevens niet kloppen of omdat er een factuur of dergelijke gedownload kan worden. Door het klikken op een link in de e-mail wordt je naar een website gebracht die lijkt op de originele Apple website, dit is echter fake! Er zal worden gevraagd om in te loggen, hierdoor weet de aanbieder van de fake website je Apple ID en het bijhorende wachtwoord.

Deze combinatie geeft criminelen genoeg mogelijkheden om je bankrekening of creditcard te plunderen. Hier zie je een voorbeeld van de phishing e-mail die op dit moment wordt verspreid.

Mocht je een dergelijke e-mail hebben ontvangen open dan niet de link en verwijder direct de e-mail zodat je huisgenoten of anderen er ook geen gebruik meer van kunnen maken. De criminelen zijn bijzonder sluw en slim, maar Apple zal nooit via e-mail jouw account- of creditcard gegevens vragen. Mocht je toch twijfelen log dan in op de officiƫle Apple ID website van Apple, deze kun je hier raadplegen.

Wanneer je toch in de val bent getrapt en hebt ingelogd met je Apple ID wijzig dan zo snel mogelijk je wachtwoord en controleer je creditcard gegevens. Hieronder worden nog een aantal phishing e-mails van Apple weergegeven.

(bron: applenieuws)